Mainos
Mainos

Mies vastusti loppuun asti ylinopeussakkojaan – maksoi lopulta penneillä

Yhdysvalloissa teksasilainen mies maksoi ylinopeussakkonsa tuhansilla penneillä, kertoo amerikkalainen uutissivusto NBC. Brett Sanders oli saanut hieman yli kahdensadan dollarin sakot ja päätti maksaa protestina ne penneillä.

Sanders oli ajanut kotikaupungissaan Friscossa ja saanut sakot, kun ajoi noin 15km/h yli nopeusrajoituksen. Poliisi antoi tästä 222 dollarin, eli vajaan 200 euron sakot.

– En satuttanut ketään, enkä vaarantanut kenenkään turvallisuutta, kritisoi mies.

Hän taisteli asiasta ensin oikeudessa, missä hävisi. 

–  Kun päätös tuli, niin päätin, että voin hyvin maksaa penneillä ja tehdä siitä spektaakkelin. Tämä on varkaus, hän toteaa.

Sanders muunsi sakkosumman penneiksi, joita kertyi viisi isoa kassillista ja NBC:n mukaan mies vei 22 000 kolikkoa lopulta viranomaisen pöydälle. The Washington Post -lehti kertoo, että miehestä tuli tämän jälkeen varsinainen internetsensaatio. Mies kun julkaisi toimintansa omalla Youtube-kanavallaan noin viikko siitten. Videota on lyhyessä ajassa katsottu yli 1,5 miljoonaa kertaa.

Viranomainen kertoo NBC:n artikkelissa, että pennien laskeminen kesti noin kolme tuntia. Sanders maksoi vielä ylimääräistä, koska kaupunki on nyt velkaa miehelle vajaat 8 dollaria, eli noin 7 euroa. Kaupungin mukaan penneillä maksaminen ei ole suoranaisesti kiellettyä, mutta siihen ei rohkaista. Friscon kaupungin mukaan tämä oli toinen kerta, kun joku maksoi sakkonsa penneillä.

Washington Postin mukaan IT-konsulttina työskentelevä Sanders kuvailee omilla sivuilla itseään ”vapaustaistelijaksi” ja ”kansalaisjournalistiksi”. Hän kuvailee itseään myös viranomaistenvastustajaksi ja rohkaisee ottamaan esille viranomaisten laiminlyöntejä tai muita tapauksia. Lehdessä toimittaja ottaa esille, että kyseessä saattoi olla vain jonkinlainen julkisuustemppu, mutta tästä ei ole vahvistusta.

Washington Post kertoo, että rahat vastaanottanut nainen oli loppuun asti kohtelias, vaikka sai pennisateen niskaansa. Lisäksi lehti sanoo, että osa Sandersin perheenjäsenistä kritisoi tekoa siksi, että tiskin takana ollut teki loppujen lopuksi vain työtään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme