Mainos
Mainos

Mies vietti kuusi vuotta lintsaten töistä ja lukien filosofiaa – kukaan ei huomannut

Espanjan valtion virkamies jätti tulematta töihin ainakin kuuden vuoden ajan ilman, että kukaan pisti asiaa merkille, uutisoi BBC.

Jäteveden puhdistuslaitoksen rakennustöitä valvonut 69-vuotias Joaquin Garcia jäi kiinni vasta kun hänelle oltiin myöntämässä kunniamainintaa pitkästä urasta.

Lounais-Espanjassa sijaitsevan Cadizin kaupungin varapormestari huomasi miehen poissaolon, kun hänen oli tarkoitus antaa miehelle kunniamerkki 20 vuoden omistautumisesta valtion työtehtäviin.

Oikeus määräsi miehelle 27 000 euron sakon kuuden vuoden poissaolosta. Kaupunki oli maksanut Garcialle laiskottelusta noin 37 000 euroa vuodessa.

Oikeuskäsittelyssä selvisi, että vesiyhtiön johtaja ei ollut nähnyt miestä vuosiin siitä huolimatta, että tämä oli työskennellyt viereisessä toimistossa.

Mies onnistui välttelemään työntekoa kauan, koska vesiyhtiö kuvitteli kaupungin viranomaisten valvovan miehen työskentelyä. Paikalliset viranomaiset puolestaan olivat luulleet vesiyhtiön huolehtivan miehen työn seurannasta.

Garcia on puolustautunut väittämällä tulleensa kiusatuksi perheensä poliittisten suhteiden takia. Hänen mukaansa vesilaitospestiin määräys oli poliittista peliä, jolla hänet pyrittiin pyyhkimään pois näkyvistä.

Miehen läheisten mukaan mies oli kyllä viettänyt aikaa toimistollaan. Hän ei kuitenkaan tehnyt täysiä työpäiviä ja kulutti aikaansa lähinnä lukien filosofiaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme