Mainos
Mainos

Mies yritti epätoivoista miljoonahuijausta Twitterin avulla

Yhdysvalloissa skotlantilaista 62-vuotiasta miestä syytetään valheellisista tviiteistä, joilla hän sai heikennettyä kahden yrityksen pörssikursseja.

Miehen epäillään luoneen ensin Twitter-tilit kahden tunnetun pörssikauppaa käyvän yrityksen nimillä ja logoilla. Sen jälkeen hän tviittasi, että kaksi osakeyhtiötä olisi joutunut liittovaltion tutkinnan kohteeksi.

Yritysten arvo pörssissä laski merkittävästi, minkä jälkeen mies osti niiden osakkeita tyttöystävänsä arvo-osuustilin avulla. Tarkoitus oli myydä osakkeet myöhemmin, kun niiden kurssi olisi taas noussut.

Oikeusministeriön mukaan miehen huijaus maksoi osakkeenomistajille 1,6 miljoonaa dollaria. Viranomaisten mukaan huomattavaa pottia tavoitelleen miehen suunnitelma kuitenkin epäonnistui pääosin.

Juoni paljastui jo aikaisessa vaiheessa, kun Muddy Waters- ja Citron -yrityksissä huomattiin, että niiden nimissä on lähetelty valheellisia tviittejä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme