Mainos
Mainos

Aaltola: Orlandon joukkosurma sataa Trumpin laariin – "Muslimien maahantuloa saatetaan rajoittaa"

Orlandon verisellä joukkosurmalla voi olla merkittäviä poliittisia vaikutuksia Yhdysvaltain politiikkaan. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo, että tapauksen jälkeen suhtautuminen islamilaisiin vähemmistöihin kiristyy Yhdysvalloissa.

– Maassa on tietty toimintakaava tällaisissa tapauksissa. Kuten nyt näyttää, kyseessä on terroriteko. Vaikutukset tulevat olemaan laajoja. Ilmapiiri kiristyy erityisesti suhteessa vähemmistöihin, Ulkopoliittisen instituurin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo.

– Kun kyseessä on afganistanilaistaustainen ampuja, niin islamilaistaustaisia ihmisiä kohtaan nousee Yhdysvalloissa varmastikin vastustusta. Yhdysvalloissa ehdotetaan varmaankin maahantuloon kiristyksiä ja muslimien pääsyä maahan saatetaan rajoittaa, Aaltola sanoo.

Aaltolan mukaan republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi nousevan Donald Trumpin poliittisen linjaukset saavat tapauksesta vastakaikua. Trump on vaatinut tiukempia maahantulolakeja ja muun muassa muslimien maahantulon estämistä toistaiseksi.

Trump kommentoi tapausta Twitterissä tuoreeltaan kysymällä, milloin amerikkalaiset muuttuisivat koviksi, järjeviksi ja varovaisiksi.

Orlandon ampuja oli afganistanilaistaustainen Omar Mateen, tosin Yhdysvaltain kansalainen. Hänen isänsä on kommentoinut, että tapauksella ei olisi mitään tekemistä uskonnon kanssa.

– Poliittisten seurausten spekulointi on vielä ennenaikaista mutta Donald Trumpin kannatus on lähtenyt nousuun Yhdysvalloissa ja Euroopassa tapahtuneiden iskujen jälkeen, Aaltola sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme