Mainos
Mainos

Mika-isä MTV Uutisille: Julman solvauskirjeen takia en uskalla mennä vauvani haudalle

Ruotsalaisisä Mika Heikkilä kertoo, ettei ole uskaltanut vierailla lapsensa haudalla maanantain jälkeen. Maanantaina haudalta löytyi kirje, jossa solvattiin lapsensa menettänyttä miestä julmalla tavalla.

Mika ja hänen vaimonsa Eveline menettivät poikalapsen synnytyksessä viime syksynä. Pariskunta oli mennyt naimisiin kesällä 2015, eikä heillä ole muita lapsia.

Heillä on ollut tapana vierailla haudalla Eskilstunassa kolme tai neljäkin kertaa viikossa. Viime sunnuntaina he veivät pojalle kukkia.

– Ajattelimme silloin, että käymme katsomassa hautaa taas maanantaiaamuna ja tarkastamassa, että miten kukat ovat pärjänneet yön yli.

Ennen työpäivää haudalle saapuneet Heikkilät löysivät paikalta hautakiveen teipatun kirjeen.

– Luin kirjeen ja ihmettelin, että mikä nyt on oikein homman nimi. Jouduin lukemaan kirjeen uudestaan, Mika muistelee.

Kirjeessä solvattiin Mikaa henkilökohtaisesti: ”Hei sinä lapseton isä. Toivottavasti ymmärrät, että et ole hyvä isä. Toivotan sinulle huonoa päivää nyt ja jatkossa.”

– Tulin todella surulliseksi. Olin vihainen. Vaimolla tuli kyyneleet ja hänkin oli vihaisella päällä, hän kertoo.

Vihaviestejä jo aiemmin – "Hän toivoi, että meidän lapsi kuolee"

Pariskunta vei kirjeen eilen poliisille ja teki tapauksesta rikosilmoituksen. Heikkilällä on veikkaus syyllisestä, mutta varmaksi hän ei osaa sitä sanoa.  

Eräs henkilö kirjoitti pariskunnalle viestin jo ennen lapsen syntymää.

– Hän toivoi, että meidän lapsi kuolee, ja että minä en ole lapsen isä, Mika muistelee.

Taustalla oli erimielisyys, joka alkoi Mikan mukaan ystävällismielisestä kehotuksesta. Hän oli kertonut olevansa huolissaan siitä, kun viestin kirjoittaneen henkilön tytär ei käynyt koulussa, vaan vietti päivät kotona tai kavereiden kanssa.

– Ihan normaalisti vain sanoin, että hän laittaisi tyttönsä kouluun. Hän suuttui siitä minulle. Jos olisi oma lapsi kyseessä, niin minä vaikka veisin hänet itse sinne kouluun.

Maanantaina löytynyt kirje oli jo toinen kerta, kun Heikkilöiden lapsen haudalla on tehty kiusaa. Jouluna haudalta varastettiin pingviinin muotoinen koristevalo. Heikkilät ajattelivat tuolloin, että kyse on vain satunnaisesta ilkivallasta ja pariskunnan tuttava osti haudalle uuden lampun.

Pariskunta ei ole uskaltanut vierailla haudalla maanantain jälkeen. Mielessä on pelko siitä, että haudalla on tehty taas ilkivaltaa. Solvauskirje meni Mikan mukaan liian pitkälle.

– Se on vähän liian paljon, kun siitä on vain kuusi kuukautta kun poika meni pois. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme