Mainos
Mainos

Miksi Trump hyökkäsi mediaa vastaan? ”Kokee, ettei häntä kunnioiteta tarpeeksi”

Tutkijan mukaan Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump haukkui eilisessä lehdistötilaisuudessa mediaa, koska koki, että häntä kunnioiteta tarpeeksi.

Trumpin eilen pitämää ensimmäistä lehdistötilaisuutta luonnehdittiin varsin sekavaksi. Hänen mukaansa osa tiedotusvälineistä oli toiminut vastuullisesti julkaisematta häntä koskevia valeuutisia Venäjä-suhteista.

Toisaalta Trump haukkui muun muassa Buzzfeed-uutissivuston ja CNN-uutiskanavan ja kieltäytyi vastaamasta tai jätti vastaamatta osiin kysymyksistä.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltolan mukaan päivä oli kaikkiaan dramaattinen.

– Polarisaation tuottama kahtiajako jatkuu ja syvenee. Sähköistävää draamaa tiedossa. Maailma saa jännityksellä seurata mitä tästä tulee. Se on varmaa, että vaaleilla on ollut seurauksensa. Trump muuttaa presidenttiyttä enemmän kuin presidenttiys muuttaa miestä, Aaltola sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Vaalikampanjan aikana Trump oli varsin hyökkäävä, mutta tuloksen selvittyä esiin tuli sovitteleva Trump. Mihin tämä sovitteleva Trump sitten katosi?

– Uskon, että sovitteleva Trump tulee takaisin. Hänellä on tapana reagoida, ja se kertoo hänen ulkopoliittisesta tyylistään. Hän reagoi tällä tavalla, hänellä on iholla aina oma kunnia. Hän kokee ettei häntä kunnioiteta tarpeeksi, Aaltola analysoi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme