Mainos
Mainos

Miksi venäläisvodka ei kelpaa? Myynti romahti vuodessa lähes puoleen

Venäläisen alkoholin ja vodkan vienti on pudonnut yli 40 prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2015, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

Uutistoimiston tiedot ovat peräisin Kommersant-lehden artikkelissa olleista venäläistullin luvuista. Vodkan vienti on nyt alimmillaan vuoden 2005 jälkeen. Myynnin arvo laski samassa ajassa 111,9 miljoonaan dollariin 187,1 miljoonasta dollarista. Eli euroissa noin 100 miljoonaan euroon.

Tiedot osoittavat, että vodkan myynti on laskenut kaikillaa merkittävillä markkinoilla, erityisesti Ukrainassa, jossa laskua on peräti 70 prosenttia.

Britannia on Venäjän suurin Vodkan ostaja, toiseksi suurin on Saksa ja kolmanneksi suurin Latvia. Vodkan myynnin lasku peilaa maailman poliittista tilannetta.

– Venäjän ja lännen välit ovat piloilla Ukrainan ja Syyrian tapahtumien vuoksi. Ja tämä saattaa olla myös suurin syy  Vodkan myynnin laskuun, arvioi Vadim Drobiz venäjän alkoholimarkkinoiden asiantuntija Kommersant-lehden jutussa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme