Mainos
Mainos

Miliisit valtasivat Brazzavillen

Entisen presidentin Denis Sassou Nguesson yksityisjoukot valtasivat tänään suurimman osan Kongon kansantasavallan pääkaupungin Brazzavillen keskustasta.

Joukot piirittivät pääministerin kanslian ja valtiovarainministeriön, kertoivat läntiset sotilaslähteet. Kiivaina jatkuneet taistelut ovat avustustyöntekijöiden mukaan vaatineet kymmeniä kuolonuhreja ja aiheuttaneet sekasortoa.

Neuvottelut taistelujen lopettamiseksi Sassou Nguesson kanssa alkoivat, mutta tieto ei mennyt perille taisteleville joukoille. Kongossa olevien ranskalaisjoukkojen komentaja arveli, että Kongon armeijan johto on menettänyt joukkojensa hallinnan ja että sotilaat ammuskelevat toisiaan mielivaltaisesti.

Pariisin saapunut ranskalaisryhmä kertoi hirvittävistä näkymistä, raiskauksista ja muista väkivaltaisuuksista. Erään libanonilaisen vaimo oli pelastautunut shokissa alastomana lentokenttärakennukseen. Toinen Pariisiin paennut oli viime hetkessä päässyt turvaan naapureiden avulla. Monia oli pahoinpidelty tiesuluilla matkalla Brazzavillen lentokentälle.

Ranska lähettää lisäjoukkoja

Ranska on ilmoittanut lähettävänsä Brazzavillen Kongoon 500 sotilasta siellä jo olevien 500 ranskalaissotilaan lisäksi.

Ranskalainen sotilas kuoli ja viisi haavoittui myöhään lauantaina jouduttuaan tulitaisteluun paikallisten joukkojen kanssa Brazzavillessa. Ranska kehotti kaupungissa olevia kansalaisiaan pysyttelemään sisätiloissa.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme