Mainos
Mainos

Miljonäärin ratkaisu pakolaisongelmaan – Suomesta pakolaisvaltio

Yhdysvaltalainen miljonääri Jason Buzi esitteli oman näkökulmansa maailman pakolaisongelman ratkaisemiseksi. Kriitikoiden mukaan projekti on epärealistinen.

Israelilaistaustainen miljonääri Jason Buzi on kertonut pakolaisvaltio-ideastaan haastattelussa muun muassa Sveitsiläiselle 20 minuten -lehdelle. Asiasta uutisoivat myös Huffington Post ja Guardian.

– Nyt on uusien radikaalisempien lähestymistapojen aika, San Franciscossa asuva Buzi sanoo.

41-vuotiaan miljonäärin projektin nimi on ”pakolaisvaltio”. Käytännössä tämä tarkoittaisi kaikkien maailman pakolaisten kasaamista yhteen maahan. Hänen ideassaan kyseessä olisi maa, joka annettaisiin pakolaisille, tai heidät voitaisiin sijoittaa johonkin suureen ja tyhjään maahan - esimerkiksi Suomeen.

– Suomessa asuu noin viisi miljoonaa ihmistä, mutta maa on yhtä suuri kuin Englanti, jossa asuu 65 miljoonaa ihmistä, Buzi kertoo.

Muita vaihtoehtoja olisivat esimerkiksi saarivaltiot, kuten Indonesia tai Filippiinit. Niiden alueilla on tuhansia asuttamattomia saaria, joista useat ovat kaupan. Buzi väläyttää myös mahdollisuutta kokonaan uuden saaren rakentamiseksi. Tärkeintä olisi luoda alue, jota kaikki pakolaiset voisivat kutsua kodikseen.

– Jos pakolaiset sijoitettaisiin haja-asutettuun maahan, hyötyisi kyseinen valtio tästä suuresti. He saisivat lisää työvoimaa ja paljon korkeakoulutettua osaamista, Buzi jatkaa.

Pakolaisia enemmän kuin koskaan

Pakolaisia on enemmän kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Vuonna 2014 pakolaisia oli lähes 60 miljoonaa eli yksi 122 ihmisestä oli joko pakolainen tai turvapaikanhakija. Buzin kummallinen idea on herättänyt vahvaa kritiikkiä eri puolilla maailmaa. Hänen ajatustaan on kritisoitu varsinkin tavasta, jolla se kohtelee pakolaisia.

Buzi itse ei näe ideassaan mitään ongelmia ja toivookin saavansa rahoituksen idealleen kasaan miljardööreiltä sekä hallituksilta. Miljonääri on jo perustanut sivuston, joka mainostaa pakolaisvaltion perustamista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme