Mainos
Mainos

Miljoona euroa kopterissa: Britannia vie käteistä Kyprokselle

Kypros on konkurssin partaalla, ja rahojensa puolesta joutuvat pelkäämään muutkin kuin kyproslaiset itse ja saaren pankkeihin varojaan tallettaneet venäläiset.

Britannialla on Kyproksen itsenäistymisen peruja saarella kaksi sotilastukikohtaa ja noin 3500 sotilasta. Britannian hallitus on taannut kansalaisilleen rahaa myös siinä tapauksessa, että pankkiautomaatit ja luottokortit lakkaavat toimimasta.

Uutistoimisto DPA:n mukaan Britannian hallitus lennätti helikopterilla miljoona euroa käteistä rahaa kansalaisilleen pahimman varalle. Niin ikään sotilaille ja heidän perheilleen on luvattu korvata mahdollisen talletusveron aiheuttamat kustannukset.

Talletusveroa ei tosin toistaiseksi ole pantu toimeen, sillä Kyproksen parlamentti torjui eilen EU:n pelastuspaketin, jonka yhtenä ehtona oli talletusvero kaikille pankkitalletuksille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme