Mainos
Mainos

Miljoonakellossa paljastui nolo vika

Sveitsiläiset kellot ovat maailmankuuluja tarkkuudestaan, mutta nyt tuohon maineeseen on tullut ikävä tahra ainakin Kanadassa.

Quebecin kaupunkiin lahjoitettu jättimäinen miljoonakello on nimittäin alkanut edistää huomattavasti. Tapauksesta kertoo The Local.

Luksukellojen valmistaja Richard Mille lahjoitti kellon Quebecin kaupungille sen 400-vuotispäivän kunniaksi. Päivää juhlittiin vuonna 2008, mutta valmis kello saatiin toimitettua Quebecille vasta viime vuonna.

Kaksipuolinen kello asennettiin Quebecin kaupungintalolle. Vuoden jälkeen kellon asentamisesta sen huomattiin edistävän kuudella minuutilla.

Kellovalmistaja Richard Mille on luvannut korjata viallisen kellon.

Kyseessä ei ole ihan mikä tahansa tikittäjä, sillä kellolla on korkeutta peräti 3,5 metriä ja se painaa liki kaksi tonnia. Kellossa on kaikkiaan 5 451 liikkuvaa osaa, sen valmistaminen kesti kuusi vuotta.

Kellon arvoksi on arvioitu 2,4 miljoonaa Kanadan dollaria (noin 1,8 miljoonaa euroa). Halpaa puuhaa ei ollut myöskään kellon paikalleen asentaminen, sillä siihen kului 450 000 Kanadan dollaria (hieman alle 340 000 euroa). Tämä oli kymmenen kertaa enemmän kuin aluksi oli arvioitu.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme