Mainos
Mainos

Tiukat turvatoimet varjostavat kiitospäivän viettoa New Yorkissa

New Yorkissa useiden miljoonien ihmisten odotetaan tänään kerääntyvän kaduille seuraamaan perinteistä kiitospäivän paraatia. Paraatiin liittyvät tänä vuonna epätavallisen tiukat turvatoimet.

Äärijärjestö Isis on uhannut myös Yhdysvaltoja iskuilla. Isisin viikon takaisella videolla näytettiin kuvaa New Yorkin kuuluisista aukioista.

Kiitospäivään liittyvä pitkä viikonloppu on Yhdysvalloissa yksi ruuhkaisimpia matkustusaikoja.

Maan ulkoministeriö antoi alkuviikosta amerikkalaisille yleisen matkustusvaroituksen kasvaneen terrorismin uhan takia. Ministeriö ei kehottanut välttämään matkustamista, mutta neuvoi pysyttelemään valppaana yleisillä paikoilla etenkin juhlapyhinä ja yleisötapahtumissa.

Kentuckylainen David Huddle oli suuntaamassa kohti New Yorkia yhdessä tyttärensä Meganin kanssa. Megan marssii paraatissa koulun yhtyeen kanssa. Matkaa oli valmisteltu yli vuoden ajan, eikä perheellä ollut aikeita perua sitä.

– Terrorihyökkäyksen päätavoite on luoda pelkoa. On tärkeää jatkaa elämää. Asiaa ei voi jäädä hautomaan tai ei ole koskaan onnellinen, David Huddle sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme