Mainos
Mainos

Miljoonat yhä ilman sähköä Kanadassa

Yli kolme miljoonaa ihmistä oli edelleen tänään ilman sähköä Kanadan itäosissa poikkeuksellisen kovan talvimyrskyn katkaistua voimalinjoja alueella. Tuhannet sotilaat olivat tänään raivaamassa teitä kaatuneista puista, oksista ja muusta myrskyn teille kasaamasta rojusta.

Aamulla myös koko Montrealin keskusta oli ilman sähköä. Sairaalat joutuivat turvautumaan varageneraattoreihin ja asukkaita kehotettiin keittämään juomavetensä, kun sähkökatkokset olivat pysäyttäneet myös useita kaupungin vedenpuhdistamoja. Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut puhurin aiheuttamissa onnettomuuksissa. Myrsky on riehunut Kanadan itäosien lisäksi myös Yhdysvaltain koillisosissa.

Tänään Montrealissa jouduttiin sähköpulan vuoksi peruuttamaan Rolling Stones -yhtyeen konsertti ja Montreal Canadiensin ja New York Rangersien välinen jääkiekko-ottelu. Vakuutusyhtiöiden ensiarvioiden mukaan talvimyrsky on aiheuttanut ennätysmäiset aineelliset vahingot.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme