Mainos
Mainos

Miljoonilta ihmisiltä puuttuu pankkitili Yhdysvalloissa

Yllättävän moni amerikkalainen ei käytä pankkeja. Arviolta kymmenellä miljoonalla kotitaloudella Yhdysvalloissa ei ole lainkaan pankkitiliä.

Eniten tässä tilanteessa olevia on eteläisten osavaltioiden köyhillä alueilla. Esimerkiksi Mississippin osavaltiossa viidellätoista prosentilla asukkaista ei ole pankkitiliä.

Osa amerikkalaisista ei halua olla missään tekemisissä pankkien kanssa, koska ei luota niihin. Osa ei pysty avaamaan tiliä, koska erilaiset tilinhoitomaksut ja minimitalletukset ovat heille liikaa. Osalla ei ole tarvittavia papereita tilin avaamiseen.

Federal Deposit Insurance Corporation -viraston mukaan ilman pankkitiliä olevien määrä on kasvanut hieman viime vuodesta. Joukossa on etenkin vähemmistöjen edustajia, maahanmuuttajia ja yksinhuoltajaäitejä.

Ilman tiliä olevat muuttavat palkkasekkinsä käteiseksi niiden lunastamiseen erikoistuneissa liikkeissä palkkiota vastaan ja säilyttävät säästönsä kotona.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme