Mainos
Mainos

Milosevic ehdolla Serbian presidentinvaaleihin

Sotarikoksista syytetty Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic on yksi kolmesta ehdokkaasta, joista hänen Sosialistipuolueensa (SPS) valitsee oman ehdokkaansa tuleviin Serbian presidentinvaaleihin, belgradilainen Beta-uutistoimisto kertoi tänään.

Puoluejohto valitsee presidenttiehdokkaansa 7. elokuuta sen jälkeen kun Milosevicin kanssa on neuvoteltu.

Serbian presidentinvaalit järjestetään syyskuun lopussa. -Vahvin ehdokas (presidenttiehdokkaaksi) on Milosevic, puoleen tiedonannossa todettiin. Kaksi muuta ehdokaskandidaattia ovat liikemies Milutin Mrkonjic ja suosittu näyttelijä Bata Zivojinovic - molemmat SPS:n pitkäaikaisia jäseniä.

Monien oikeusoppineiden mielestä Milosevicin ehdokkuus ei ole Serbian lainsäädännön mukaan mahdollinen, koska samaa henkilöä ei voida valita presidentiksi kahta kertaa enempää.

Milosevic itse on Haagissa tutkintavankeudessa. Häntä vastaan entisen nostettujen Jugoslavian sotiin liittyvien sotarikossyytteiden käsittely on kesken YK:n erikoistuomioistuimessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme