Mainos
Mainos

Milosevic ei taivu Nato-joukkojen lähettämiseen

Kosovon rauhanneuvotteluja johtava Yhdysvaltain erityislähettiläs Christopher Hill on vaatinut presidentti Slobodan Miloseviciä hyväksymään Kosovon rauhansopimuksen.

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic sanoi myöhään eilen illalla, ettei hän edelleenkään hyväksy kansainvälisten rauhanturvajoukkojen lähettämistä Kosovoon. Yhdysvaltain Kosovon lähettiläs Christopher Hill yritti neljä tuntia kestäneen tapaamisen aikana taivutella Milosevicia yhteistyöhön, jotta Rambouillet'ssa Ranskassa käytävissä rauhanneuvotteluissa päästäisiin eteenpäin.

Hill lensi Belgradiin eilen illalla suoraan Ramboullet'n neuvottelupöydästä. Tapaamisen jälkeen Hill lähti välittömästi takaisin Ranskaan, jonne hän saapui varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa. Hill ei toistaiseksi ole kommentoinut tapaamistaan Milosevicin kanssa.

Pariisin lähellä sijaitsevassa neuvottelupaikassa serbit ja Kosovon itsenäisyyttä vaativat albaanit ovat jo kymmenen päivää etsineet kansainvälisen paineen alla ratkaisua Kosovon kriisiin. Neuvottelujen takarajaksi on asetettu lauantai. Hill on rauhanneuvotteluiden pääsovittelija. Tiistaina hän luonnehti neuvotteluja vaikeiksi.

Milosevic on jo aiemmin sanonut, ettei hän hyväksy Naton johtamia joukkoja valvomaan mahdollista rauhansopimusta. Yhdysvallat on puolestaan uhannut Naton ilmaiskuilla, jos Milosevic ei suostu yhteistyöhön.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme