Mainos
Mainos

Milosevic saa uusia syytteitä

YK:n sotarikostuomioistuin esittää uusia syytteitä Jugoslavian ex-presidenttiä Slobodan Milosevicia vastaan. Tuomioistuimen pääsyyttäjä Carla Del Ponte on kertonut tänään, että Milosevic joutuu syytteeseen myös kansanmurhista Bosnian sisällissodan aikana. Aiemmat syytteet Milosevicia vastaan Haagin sotarikostuomioistuimessa (ICTY) ovat koskeneet vain Kosovossa 1998-99 tapahtuneita rikoksia ihmisyyttä vastaan.

Del Ponte vahvisti toimittajille, että Milosevic saa syytteen kansanmurhasta Bosnian vuosien 1992-95 sisällissodassa. Del Ponte kertoi lisäksi harkitsevansa syytettä kansanmurhasta myös Kroatiassa 1991-95 käydyn sodan osalta.

Uudet syytteet aiotaan yhdistää aiempiin syytteisiin rikoksista ihmisyyttä vastaan. Useita serbipoliiseja -ja upseereita on tuomittu Haagissa sotarikoksista muslimeja ja kroaatteja vastaan Bosnian ja Kroatian sodissa. Ainoastaan yhden tuomion perustana on ollut kansanmurha, joka on vakavin sotarikos. Tällä perusteella tuomittiin Radislav Krstic, joka sai 46 vuoden vankeustuomion tässä kuussa. Bosnian ja Kroatian sodissa kuoli 25 000 ihmistä. Sodat päättyivät Daytonin rauhansopimukseen 1995.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme