Mainos
Mainos

Milosevic syytti länsivaltoja valtapelistä

Jugoslavian entinen presidentti Slobodan Milosevic sanoi Haagin sotarikostuomioistuimessa tänään, että länsivallat ovat syyllisiä Balkanin väestöryhmien keskinäisiin taisteluihin. Milosevic jatkoi Haagissa puolustuspuheenvuoroaan, jonka hän aloitti jo torstaina.

Milosevic sanoi itse olleensa rauhanrakentaja Balkanin kiistoissa 1990-luvulla. Milosevicin mukaan asiat on käännetty sotarikostuomioistuimessa päälaelleen.

-Sodan aloittajat syyttävät rauhan esitaistelijoita, Milosevic sanoi.

Länsivallat halusivat Milosevicin mukaan asettaa muslimit, kroaatit ja serbit toisiaan vastaan, jotta länsi pääsisi hallitsemaan Kaakkois-Eurooppaa.

Milosevic, 66, on ensimmäinen valtionpäämies, joka on joutunut kansainvälisen tuomioistuimen eteen syytettynä kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Entisen Jugoslavian asioita käsittelevässä YK:n sotarikostuomioistuimessa on Milosevicia vastaan esitetty kaikkiaan 66 syytettä.

Oikeudenkäynti Milosevicia vastaan alkoi viime viikon tiistaina. Jutun käsittelyn arvellaan vievän jopa kaksi vuotta.

Kostunica arvostelee Milosevicin oikeudenkäyntiä

Jugoslavian nykyisen presidentin Vojislav Kostunican mielestä maan ex-johtajan Slobodan Milosevicin vastainen sotarikosoikeudenkäynti on ollut täynnä "tekopyhyyttä, pseudohistoriaa ja halpaa politikointia".

Syytteet Milosevicia vastaan on Kostunican mukaan valmistelu hätäisesti, keskittymättä olennaisiin asioihin. Kostunica torjui samalla Haagin sotarikostuomioistumien syyttäjän Carla Del Ponten lausunnot, joiden mukaan sotarikoksista epäilty Bosnian serbikomentaja Ratko Mladic oleskelisi Jugoslaviassa. -Armeijalta saamieni tietojen mukaan Mladic ei ole maaperällämme, Kostunica sanoi.

Del Ponte syytti Kostunicaa viime viikolla Mladicin suojelemisesta ja sanoi syyttäjien tietävän Mladicin katuosoitteenkin Belgradissa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme