Mainos
Mainos

Milosevic vakuutti Kosovon kuuluvan Serbialle

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic sanoi eilen, että länsimaiden tuki Kosovon itsenäistymispyrkimyksille on kansan tahdon vastaista.

Kansallisen television kautta välitetyssä uudenvuodenviestissään Milosevic sanoi, että Jugoslaviaa on painostettu ankarasti koko vuoden ajan, ja että painostus saavutti huippunsa syksyllä NATOn uhatessa Serbiaa ilmaiskuilla. Milosevicin mukaan painostuksen tavoitteena on Kosovon irrottaminen Serbiasta ja Jugoslaviasta.

-Koko Jugoslavian kansa vastustaa tätä pyrkimystä, ja mikä tahansa painostus Kosovon irrottamiseksi (Serbiasta) tapahtuu vastoin kansan tahtoa, Milosevic sanoi viestissään.

Sekä serbit että albaanisissit vaativat eilen toistensa joukkoja vetäytymään Kosovosta. Kumpikaan osapuoli ei kuitenkaan näyttänyt merkkejä peräytymisestä. Etyjin tarkkailijoiden mukaan kolme päivää kestänyt tulitauko näytti silti pitävän.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme