Mainos
Mainos

Milosevicin oikeudenkäynti jatkuu

Sotarikoksista syytetyn Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin oikeudenkäynti jatkui tänään Haagissa neljän viikon kesätauon jälkeen. Milosevic palasi syytettyjen penkille uhmakkaana.

Milosevic syytti heti kärkeen oikeuden syyttäjiä perättömien syytteiden nostamisesta häntä vastaan. Hän myös sanoi, että hänen siirtämisensä Belgradista Haagiin viime vuonna oli laiton.

-Missä tahansa muussa oikeusistuimessa minut olisi vapautettu heti, hän sanoi.

Ennen oikeuden kesätaukoa Milosevic määrättiin perusteelliseen lääkärintarkastukseen, kun istuntoja oli pitänyt siirtää hänen horjuvan terveydentilansa takia jo kolmesti. Heinäkuussa lääkärit kertoivat, että Milosevicilla on suuri riski saada sydänkohtaus, ja esittivät, että hänen työtaakkaansa tulisi vähentää.

Tänään tuomari Richard May vihjaisi, että oikeudenkäynnin aikataulua saatetaan muuttaa. Milosevicia syytetään Haagissa sotarikoksista, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja kansanmurhasta. Syytekohtia on yli 60.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme