Mainos
Mainos

Milosevicin sydänkohtauksen syystä mahdollisesti uutta tietoa

YK:n sotarikostuomioistuimen syyttäjien mukaan Milosevic otti salaa vastalääkettä sydänlääkkeisiinsä, koska halusi hoitoon Venäjälle.

Jugoslavian ja Serbian entisen presidentin Slobodan Milosevicin kuolinsyystä saatetaan saada tänään uutta tietoa. YK:n sotarikostuomioistuimessa järjestetään päivällä tiedotustilaisuus, jossa on määrä selvittää sitä, aiheuttiko myrkyttäminen Milosevicin kuolemaan johtaneen sydänkohtauksen.

Milosevicin kuolinsyyksi on jo aiemmin varmistettu sydänkohtaus, mutta sen mahdollisesta aiheuttajasta ei ole tietoa. Syytä on selvittänyt Hollannin oikeuslääketieteen instituutti ruumiinavauksessa saatujen tietojen perusteella.

Instituutin mukaan toksikologinen tutkimus on tehtävä, jos kuoleman aiheuttanut syy jää ruumiinavauksessa epäselväksi. Varsinkin Milosevicin kannattajat Serbiassa ja Venäjällä ovat esittäneet, että hänet myrkytettiin. Tuomioistuimen syyttäjien mukaan Milosevic otti salaa vastalääkettä sydänlääkkeisiinsä, koska halusi hoitoon Venäjälle.

Slobodan Milosevic kuoli viime lauantaina.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme