Mainos
Mainos

Milutinovic Serbian uusi presidentti

Serbian keskusvaalikomissio ilmoitti tänään, että Milan Milutinovic on voittanut maan presidentinvaalit. Äänestysprosentti vaaleissa oli juuri ja juuri yli vaaditun 50 prosentin, joten vaalien tulos voidaan hyväksyä.

Milan Milutinovic, Serbiaa johtavasta sosialistisesta puolueesta, sai runsaat 58 prosenttia äänistä. Hänen vastaehdokkaansa, äärikansallismielinen Vojislav Seselj sai puolestaan noin 38 prosenttia äänistä. Äänestysvilkkaus vaaleissa oli 50, 5 prosenttia, mikä ylitti juuri vaaditun rajan. Vaalilautakunnan mukaan vaalia voidaankin pitää "menestyksekkäänä". Milutinovicin vastaehdokkaan puolue ehätti jo ennen vaalilautakunnan julkaisemaa tulosta kiistämään Milutinovicin voiton sillä perusteella, että äänestysvilkkaus olisi jäänyt alle vaaditun tason.

Sittemmin puolue on syyttänyt sosialisteja vaalivilpistä, ja myös riippumaton vaalitarkkailuryhmä Cesid ilmoittanut, että vaalivilppiä oli paljon. Milutinovic itse tervehti kuitenkin voittoaan ilolla.
-Uskon, että tämä on hyvä päivä Serbialle. Olemme lopultakin saaneet nämä vaalit suoritettua loppuun ja nyt on aika käydä töihin, Milutinovic sanoi televisiossa. Länsimaat ovat vastustaneet nationalistien Seseljiä, koska tämä ei hyväksy Bosnian rauhansopimusta. Sosialistien Milutinovic on hänkin herättänyt epäilyksiä, sillä mies on Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin läheinen liittolainen.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme