Mainos
Mainos

Milutinovic voittamassa Serbian vaalit

Sosialistipuolueen ehdokas Milan Milutinovic näyttää voittavan Serbiassa järjestetyt presidentinvaalit. Selvää ei kuitenkaan vielä ole, onko vaaleissa järjestettävä uusintakierros.

Kun 90 prosenttia äänistä oli laskettu tänä aamuna, Milunitovic oli selvässä johdossa pahimpaan kilpailijaansa, äärioikeistolaisen radikaalipuolueen Vojislav Seseljiin nähden. Milutinovic oli saanut äänistä 1,6 miljoonaa, kun Seseljin äänimäärä oli alle 1,2 miljoonaa.

Jos Milutinovic ei saa äänistä 50 prosenttia eli noin 1,8 miljoonaa ääntä, vaaleissa järjestetään joulukuussa toinen kierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Vaalitulos on ilmeisesti pätevä, sillä äänestysprosentti on nousemassa yli 50 prosentin.

Serbian presidentinvaalit ovat jo toiset vajaassa kolmessa kuukaudessa. Edellinen valintakierros lokakuussa mitätöitiin alhaisen äänestysprosentin vuoksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme