Mainos
Mainos

Ministeri luopui jo toivosta – ja sitten Nepalista löytyi 101-vuotias selviytyjä

Poliisi onnistui pelastamaan kotinsa raunioista lauantaina 101-vuotiaan miehen. Mies oli ollut loukussa sortuneessa talossa yli viikon Nepalin maanjäristyksen jälkeen.

Yli 100-vuotias Funchu Tamang löydettiin raunioistu Nuwakotin alueelta pääkaupunki Kathmandun läheltä, brittiläinen The Guardian kertoo. Nepalilainen poliisi Arun Kumar Singh kertoi, että Tamangin tila on vakaa, vaikka hänet toimitettiin sairaalaan helikopterilla.

– Hänen vasen nilkkansa ja kätensä olivat loukkaantuneet. Hänen perheensä on jo hänen luona, pelastustöissä mukana ollut poliisi kertoo.

Lauantaina Nepalin sisäministeriön tiedottaja ehti jo varoittamaan ihmisiä pitämästä yllä turhia toiveita eloonjääneiden löytymiseksi. 
– On ihme, jos löydämme vielä eloonjääneitä. Mutta emme ole täysin antaneet periksi ja jatkamme etsintöjä, ministeriön edustaja Laxmi Dhakal sanoi.

Tamang on elävä esimerkki siitä, että toivosta ei saa täysin luopua.

Kyliä, joihin ei olla vielä päästy

Uutiskanava CNN kertoo maan valtiovarainministeri varoittelleen taas sunnuntaina, että kuolonuhrien määrä voi olla vielä nykyistä ”paljon suurempi”.

– On vielä kyliä, joissa kaikki talot ovat tuhoutuneet, mutta joihin emme ole vielä päässeet, ministeri Ram Sharan Mahat toteaa.
Mahat sanoi, että järistys on aiheuttanut ihmisille mittaamattoman pahoja vaurioita ja kärsimystä. Miljoonat ihmiset ovat hänen mukaansa jääneet kodittomiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme