Mainos
Mainos

USA:n oikeusministeri lupasi oikeutta levottomaan Fergusoniin

Yhdysvaltain oikeusministeri Eric Holder lupaa, että liittovaltio tekee oikeudenmukaisen ja perusteellisen tutkimuksen Fergusonin tapahtumista.

Missourin osavaltion Ferguson ajautui pitkittyneisiin levottomuuksiin sen jälkeen, kun poliisi ampui 18-vuotiaan mustaihoisen nuorukaisen.  

Holderin oli määrä vierailla Fergusonissa tänään. Oikeusministerin on toivottu kykenevän rauhoittamaan mielenosoituksia ja väkivaltaa siitäkin syystä, että on itse afroamerikkalainen.  

Fergusonissa oikeuden suuri valamiehistö alkoi selvittää tänään, pitäisikö asia viedä poliisin osalta oikeuden tutkittavaksi.   

Pikkukaupungin väkivaltaisuudet ovat tuoneet Yhdysvalloille myös kansainvälistä palautetta. Esimerkiksi Venäjä, Iran, Kiina ja Egypti ovat syyttäneet Yhdysvaltoja tekopyhyydestä, koska maa tapaa kritisoida muiden valtioiden ihmisoikeustilannetta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme