Mainos
Mainos

Ministeri: Madridin iskusta ei ole löytynyt Eta-kytköstä

Espanjan sisäministeri Angel Acebes on myöntänyt, ettei Madridin pommi-iskujen tutkinnassa ole paljastunut kytköstä baskiseparatistijärjestö Etaan.

- Tutkinnassa, ei minkäänlaista, hän vastasi ABC-sanomalehden kysymykseen siitä, onko Etan osallisuudesta tuhoisaan iskuun todisteita.

Liki 200 ihmistä sai surmansa pommien räjähdettyä aamuruuhkan aikaan paikallisjunissa Madridissa vajaat kolme viikkoa sitten. Pääministeri Jose Maria Aznarin hallitus - Acebes mukaan lukien - syytti heti pommi-iskusta Etaa. Acebes ei suoraan myöntänyt hallituksen erehtyneen ensiarvioissaan.

- Islamilainen terrorismi on hyvin monimutkaista, hän toteaa haastattelussa. Nyt epäilyt kohdistuvat äärimuslimeihin: useat iskuun osallisuudesta pidätetyistä ovat marokkolaisia, ja al-Qaida -verkosto on ilmoittautunut iskun tekijäksi videoviestissä.

Aznarkin totesi viikonvaihteessa, että iskuilla oli "islamistinen luonne". Aznarin kansanpuolue hävisi parlamenttivaalit, jotka pidettiin pian terrori-iskun jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme