Mainos
Mainos

Ministeri: Seksuaalinen väkivalta Kölnissä ennalta suunniteltua

Saksan oikeusministerin mukaan uudenvuodenyönä Kölnissä tapahtunut seksuaalinen häirintä ja väkivalta olivat ennalta valmisteltuja tekoja.

– Kun sellainen ihmismäärä kohtaa ja tekee sen kaltaisia rikoksia, toiminnan on täytynyt olla ennalta organisoitua, oikeusministeri Heiko Maas sanoo Bild am Sonntag -lehdelle.

Jos epäily suunnitelmallisuudesta vahvistuu, koko tapaus saa Maasin mukaan ”uuden ulottuvuuden”.

Poliisiraportteja lainaten Bild am Sonntag -lehti kertoo, että ihmisiä olisi kutsuttu etukäteen sosiaalisen median kautta koolle Kölnin keskustaan. Lehden mukaan kutsujat olivat pohjoisafrikkalaisia. Paikalle saapui nuoria miehiä myös Ranskasta ja Belgiasta.

Kölnin poliisin mukaan se on vastaanottanut tähän mennessä 379 ilmoitusta uudenvuodenyön tapahtumista. Ilmoitukset koskevat pääasiassa kähmintää ja varkauksia. Rikosilmoitus on tehty myös kahdesta raiskauksesta. Epäillyistä suurin osa on pohjoisafrikkalaisia turvapaikahakijoita ja laittomia siirtolaisia.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme