Mainos
Mainos

Ministeri Virolainen: EU:n pitää vastata Trumpin tuontitoimiin – "Emme voi katsoa sivusta"

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kaavailemat tuontitullit hallitsevat Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimusneuvotteluja. Trump on uhannut, että teräkselle olisi tulossa 25:n ja alumiinille 10 prosentin tuontitulli.

Ennen tämän päivän neuvotteluja Trump twiittasi, että uuden Nafta-sopimuksen pitää olla Yhdysvalloille suotuisa, muuten tuontitullit koskevat myös Kanadaa ja Meksikoa.

EU ilmoittaa Yhdysvalloille omista vastatoimistaan ylihuomenna. Seitsemän uutisissa vierailleen ulkomaankauppaministeri Anne-Mari Virolaisen (kok.) mukaan EU toimii asiassa yhtenä rintamana, eikä esimerkiksi Italian vaalitulos vaikuta neuvotteluihin.

– Viesti on vahvasti se, että meidän pitää olla yhtenäisessä rintamassa. Me emme voi katsoa sivusta, kun hän (Trump) aiheuttaa markkinahäiriöitä, Virolainen sanoo.

Virolainen muistuttaa, että Suomi on riippuvainen kansainväilisestä kaupasta ja sen toimivuudesta.

– Kaikki tällaiset häiriötekijät tai kriisit aiheuttavat epävarmuutta markkinoille.

Virolainen on kuitenkin optimistinen sen suhteen, etteivät Trumpin toimet johda laajamittaiseen kauppasotaan, vaan kauppasopimuksista saadaan reiluja.

Virolaisen koko haastattelun voit katsoa tämän jutun videolta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme