Mainos
Mainos

Ministeriä hiillostettiin CNN:n lähetyksessä – Ruotsin tiukka linja pakolaispolitiikassa puhuttaa

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström vieraili eilisiltana CNN:n tähtireportterin Christiane Amanpoursin haastateltavana.

Aftonbladet-lehden mukaan ulkoministeri Margot Wallström joutui kuitenkin tiukan paikan eteen, kun Amanpours grillasi häntä Ruotsin tiukasta linjasta turvapaikanhakijoita kohtaan. 

Ruotsi on ilmoittanut, että aikoo käännyttää peräti 80 000 turvapaikanhakijaa maastaan.

Erityisesti ministeriltä udeltiin, miksi ennen niin avomielisesti maahanmuuttoon suhtautunut Ruotsi on yhtäkkiä kääntänyt takkinsa pakolaisvirran edessä, ja potkii kriisialueilta tulleita pois maastaan.

– En käyttäisi termiä "potkia pois". Me tutkimme turvapaikanhakijoiden taustat, ja jos heillä ei ole oikeita perusteita, he eivät saa jäädä Ruotsiin. Muuten koko järjestelmä ja uskottavuus on vaarassa, ministeri vastasi tiukkaan kyselyyn.

Wallström joutui vastaanottamaan kritiikkiä myös EU:n tavasta käsitellä pakolaiskriisiä. 

– Jotkut maat pystyttivät piikkilanka-aitoja, kun jotkut varautuivat huovilla. En usko, että tämä on kestävä systeemi, ministeri mietti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme