Mainos
Mainos

Ministerit sanasotasilla Saksan armeijan natseista

Saksan hallituksen ministerit kiistelivät tänään julkisesti siitä, miten armeijassa esiintyvää uusnatsismia pitäisi vastustaa.

Kristillisdemokraattinen puolustusministeri Volker Rühe sanoi, että armeija on perustaltaan terve huolimatta joistakin häiriöaineksista. Äskettäin paljastuneet uusnatsivälikohtaukset ovat Rühen mukaan yksittäistapauksia, jotka eivät oikeuta yleiseen epäluuloisuuteen armeijaa kohtaan. Rühe esitti lääkkeeksi, että kutsuntaviranomaisille annetaan rajoittamattomat valtuudet tutustua alokkaiden mahdollisiin rikosrekistereihin. Lisäksi tulisi lisätä sotilaiden valvontaa, varsinkin heidän vapaa-aikanaan. Rühe esitteli suunnitelmaansa liittopäivien puolustusvaliokunnalle.

Vapaisiin demokraatteihin lukeutuva oikeusministeri Edzard Schmidt-Jortzig piti Rühen suunnitelmaa viivyttelytaktiikkana. Hän sanoi, ettei se puhdista armeijaa ääriaineksista, koska rikosrekisterit kertovat vain rikollisten nimet ja tuomiot, mutta eivät mitään heidän mahdollisista äärimielipiteistään.

Oppositiossa olevan sosiaalidemokraattisen puolueen sotilasasiantuntija Walter Kolbow kertoi valiokunnalle, että Saksan asevoimissa on tänä vuonna todettu 120 uusnatsitapausta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme