Mainos
Mainos

Minkä hintainen on tiikeri?

Maailman tiikerit ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon vuoteen 2022 mennessä, ellei järeisiin suojelutoimiin ryhdytä, ympäristöjärjestö WWF varoittaa. Tiikereiden suojelua puiva 13 valtion huippukokous alkoi Pietarissa tänään.

Kun vielä sata vuotta sitten tiikereitä oli maailmassa 100 000, on niitä nyt jäljellä vain noin 3 200. Kokouksen tavoitteena on sopia suunnitelmasta, jolla kissapetojen määrä yritetään kaksinkertaistaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Nelipäiväistä kokousta isännöi Venäjän pääministeri Vladimir Putin. Kokoukseen odotetaan myös muun muassa Yhdysvaltojen ulkoministeriä Hillary Clintonia ja Kiinan pääministeri Wen Jiabaoa.

Tiikereitä uhkaa elinalueiden häviäminen ja salametsästys. Kokouksen alla Maailmanpankki arvioi, että tiikerien suojelutoimiin tarvitaan seuraavien viiden vuoden aikana ainakin 255 miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme