Mainos
Mainos

Minneapolisin turmasillasta varoitettiin jo vuonna 1990

Toissapäivänä sattunut siltaromahdus on herättänyt keskustelua Yhdysvaltojen teiden huonosta kunnosta. Liikenneministeri vaatii, että turmasiltaa vastaavat sillat on tarkistettava koko maassa.

Yhdysvaltain Minneapolisissa romahtaneen sillan huono kunto on ollut tiedossa yli 15 vuotta, raportoivat paikalliset tiedotusvälineet.

Minneapolis Star Tribune -lehden mukaan viranomaiset varoittivat sillan rakenteellisista vioista jo vuonna 1990. Ongelmat olivat niin pahoja, että sillan tukirakenteisiin suunniteltiin pultattavaksi teräslevyjä.

Turman jäljiltä on löydetty tähän mennessä neljä kuolonuhria, ja kateissa on edelleen ainakin kahdeksan ihmistä. Pelastustyöntekijöiden mukaan onnettomuudessa kuolleiden määrä kasvaa vielä varmasti.

Sukeltajat aikovat jatkaa pelastustöitä valoisaan aikaan. Voimakkaat virtaukset ja sillan raunioiden epävakaus kuitenkin vaikeuttavat vedenpinnan alla havaittujen ruumiiden noutoa.

Viranomaisten mukaan sillan romahduksen syyn selvittäminen saattaa viedä kuukausia tai jopa vuosia.

Toissapäivänä sattunut onnettomuus on herättänyt keskustelua Yhdysvaltojen teiden huonosta kunnosta. Asiantuntijoiden mukaan infrastruktuuria pitäisi kunnostaa miljardeilla dollareilla. Liikenneministeri Mary Peters vaatii, että turmasiltaa vastaavat sillat on tarkistettava koko maassa.

Valkoisen talon mukaan presidentti George W. Bush matkustaa onnettomuusalueelle huomenna. Hänen vaimonsa Laura Bush vierailee turmapaikalla jo tänään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme