Mainos
Mainos

Mir-avaruusasemalla ongelmia

Venäjän avaruusohjelma on joutunut uusien vaikeuksien eteen. Tänään kävi ilmi, että Mir-avaruusaseman ilmastointijärjestelmästä vuotaa myrkyllistä kaasua asemalle.

Avaruusohjelman edustajan mukaan asemalla oleva kolmimiehinen ryhmä ei ole kuitenkaan vaarassa. Vain kosmonautti Aleksandr Lazutkin on kärsinyt silmänärsytyksestä.

Edustaja kertoi, että vuoto havaittiin parisen viikkoa sitten. Ilmastointivian vuoksi lämpö ja kosteus avaruusasemalla ovat nousseet. Asemalla on kaksi kosmonauttia ja yksi astronautti.

Mir-asemalla on ollut useita onnettomuuksia kuluneen vuoden aikana. Helmikuussa asemalla syttyi pienehkö tulipalo ilmanpuhdistuspatruunan vaihdon yhteydessä. Palo katkaisi sähköntuotannon useiksi tunneiksi.

Kuukausi sen jälkeen miehittämätön alus yritti kaksi kertaa kiinnittyä asemaan, mutta kummatkin yritykset epäonnistuivat. Venäjän avaruushallinto päätti sen jälkeen hylätä enemmät yritykset.

Hallinto kärsii lisäksi rahapulasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme