Mainos
Mainos

Missä on Kim Jong-un? Huhut Kimistä kiihtyvät

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin poissaolo julkisuudesta on herättänyt huhuja johtajan sairaudesta tai syrjäyttämisestä.

Kun Kim Jon Unin isä Kim Jong Il piilotteli tämän tästä pitkiäkin aikoja, poika Kim on nähty valtaantulonsa jälkeen kaksi ja puoli vuotta sitten liki viikottain tarkastamassa tehtaita, laukaisemassa ohjuksia ja istumassa puoluekokouksissa.

Puolitoista viikkoa sitten valtiontelevisio kertoi seuraavaa: ”Ja niinpä maamme vauraus on saavutettu meidän marsalkkamme (Kim Jong-unin) huolellisilla ja äärimmäisillä ponnistuksilla hänen jatkaessaan pohjois-korealaisten polun valaisua kuin loistava liekki, huolimatta häntä vaivaavasta epämukavuudesta."

Tämä ainoa viittaus siihen, että jokin ei nyt ole kunnossa, tuli sen jälkeen, kun Kim ei ilmestynyt parlamentin istuntoon ja valtiontelevisio näytti tyhjän tuolin.

Viime lauantaina täysin yllättäen korkea-arvoinen toimija, Hwang Pyong So, tuli Etelä-Koreaan. Hwang oli vuosi sitten vain yksi pukumies, mutta kun Kim teloitti tätinsä miehen, Hwangin ura lähti nousuun. Nyt poliittinen voimamies Hwang on puolueen pahamaisen organisaatio- ja ohjausosaston päällikkö ja muunmuassa armeijan poliittisen osaston vetäjä. Kimin kakkosmies Hwang tuli nimellisesti tervehtimään Aasian kisojen urheilijoita, mutta siihen ei usko kukaan.

Toivuttuaan shokista, Etelä-Korea kiirehti vakuuttamaan ettei Hwang tullut kertomaan Kimin terveydentilasta tai politiikasta vaan avaamaan keskusteluyhteyksiä.

Eilen etelä-Korean puolustusministeri kertoi tiedustelutiedon, että Kim on eräässä paikassa pääkaupunki Pjongjangin pohjoispuolella. Siellä ovat myös keskitysleirit. Tänään Pohjois-Korean valtalehden nettiversiossa ei enää ollut Kimin kuvia.

Perjantaina on Pohjois-Korean puolueen syntymäpäiväjuhla. Jos Kim ei sinne tule, jotain todella on tapahtunut.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme