Mainos
Mainos

Missikisat Nigeriassa boikotoinneista huolimatta

Miss-Maailma -kilpailu järjestetään Nigeriassa, vaikka osa kilpailijoista päätti boikotoida tapahtumaa. Boikottien syynä on kansainvälistä huomiota saanut Amina Lawalin tapaus, jossa nainen tuomittiin kivitettäväksi aviorikoksen vuoksi.

Miss-maailma -kilpailu on niin suuri pr-tapahtuma, että Nigerian korkein johto on ottanut asiaan kantaa. Presidentti Olusegun Obasanjo sekä useat muut maan johtohenkilöt ovat sanoneet, että maan perustuslaki ei hyväksy kivittämistä rangaistusmuotona.

Kilpailun johtaja sekä suurin osa kilpailuun kutsutuista misseistä luottaa viranomaisten vakukutteluun.

Amina Lawalin asianajaja on kuitenkin skeptisempi. Hänen mukaansa hallitus ei ole tehnyt mitään auttaakseen Aminaa taistelussa Sharian lakia vastaan.

Asiantuntijoiden mukaan hallitus voi esittää korkeimmalle oikeudelle, että Sahrian laki julistetaan perustuslain vastaiseksi.

Kristitty Presidentti Olusegun Obasanjo on kuitenkin asiassa kahden tuulen välissä: toisaalta ulkomaailman arvostus ja maailmanlaajuisesti televisioitavat kilpailut tuovat valtavasti julkisuutta maalle - toisaalta taas vajaa puoli vuotta ennen presidentinvaaleja on turha suututtaa maan muslimiväestöä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.11.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme