Mainos
Mainos

Missourin poliisin toimet ihmetyttävät: "Aku Ankka" pidätti kuvia ottaneet toimittajat

Missourissa poliisin toimet ovat joutuneet monin paikoin outoon valoon Fergusonissa tapahtuneen aseettoman teinipojan ampumisen jälkeen.

Poliisin toimia ihmettelevät myös kokeneet saksalaistoimittajat, jotka olivat tulleet raportoimaan Fergusonin tapahtumista. Toimittajat joutuivat nimittäin "Aku Ankan" pidättämäksi päivä sen jälkeen kun olivat saapuneet paikalle, kertoo The Local.

Ansgar Graw ja Frank Hermann olivat halunneet ottaa valokuvia poltetusta bensa-asemasta, joka sijaitsee mielenosoitusten keskiössä olevalla Florissant Avenuella. Bensa asema ryöstettiin ja poltettiin samana iltana, jolloin poliisi ampui 18-vuotiaan Michael Brownin kuoliaaksi.

– Katu oli tyhjä tuolloin, ei ollut merkkiäkään väkivallasta tai mielenosoituksista, Graw kirjoitti kuvausyritykset Die Weltissä.

Poliisi oli kuitenkin tullut kertomaan Graw’lle, että toimittajat koottiin turvallisuussyistä kadun päässä sijaitsevaan isoon ostoskeskukseen.

– Katsoimme, ettei paikalla ole mitään uhkaa, kaikki on aivan rauhallista ja sanoimme, että jäisimme paikalle ottamaan haluamamme kuvat.

Poliisi oli suostunut tähän, mutta todennut toimittajille, että näiden on pysyttävä liikkeessä.

– Sillä hetkellä kun pysähdytte seisomaan, teidät pidätetään. Tämä on viimeinen varoitus.

Graw oli ottanut haluamansa kuvat kävellessään pientä ympyrää. Poliisi oli tullut tästä huolimatta ottamaan toimittajan kiinni ja sitonut tämän kädet nippusiteillä. Nimekseen poliisi oli sanonut Aku Ankka.

Vapautettiin tunteja myöhemmin ilman selityksiä

Toimittajilta oli tämän jälkeen viety heidän henkilökohtaiset tavaransa ja heidät oli kuljetettu St.Louisissa sijaitsevaan vankilaan. Heidän pyyntöjään saada vettä ei huomioitu. Kun toimittajat pyysivät saada soittaa, heille oli vastattu joka kerta: ”Myöhemmin.”

Kolme tuntia myöhemmin toimittajat oli vapautettu ilman selitystä.

Tapaus ihmetytti Graw'ta, sillä hän ei ole koskaan joutunut pidätetyksi, vaikka on ollut raportoimassa lukuisilla kriisialueilla.

– Tämä oli ainutlaatuinen kokemus. Olen ollut useilla konfliktialueilla, olin sota-alueilla Georgiassa, Gazan kaistalla, vierailin laittomasta Kalingradissa kun matkustin Neuvostoliittoon, olen ollut Irakissa, Vietnamissa ja Kiinassa, olen tavannut Kuuban toisinajattelijoita. Mutta mitä piti tapahtua, että joudun pidätetyksi, päin naamaa huudetuksi ja poliisin tylyn käsittelyn kohteeksi? Sitä varten minun piti matkustaa Fergusoniin, St. Louisiin Yhdysvalloissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme