Mainos
Mainos

Mitä alasammutun koneen turmapaikalla nyt tapahtuu?

Itä-Ukrainassa alas ammutun malesialaisen matkustajakoneen tutkimukset eivät ole pääseet kunnolla käyntiin.

Kone syöksyi maahan separatistien hallinnoimalla alueella ja separatistit olivat myös ensimmäisenä paikalla tuhoja tutkailemassa.

CNN:n kirjeenvaihtajan mukaan Ukrainan pelastusjoukot pääsivät paikalle vasta viiden tunnin jälkeen. Tämänkin jälkeen aseelliset ryhmät estivät heidän työtään.

Alueelle pyrki myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijaryhmä, jonka separatistit päästivätkin putoamispaikalle.

Tarkkailijat kuitenkin ilmoittivat myöhemmin, etteivät he saaneet liikkua alueella vapaasti.  Ryhmä yrittää päästä putoamispaikalle uudestaan lauantaina.

Ukrainan hallitus yrittää puolestaan neuvotella siitä, että turmapaikasta ja sen ympäristöstä tehtäisiin demilitarisoitu alue, jotta tutkijat ja uhrien omaiset pääsisivät turvallisesti paikalle.

Turmapaikalla on kuitenkin päästy jo etsimään ruumiita - löytöpaikkoja on merkitty kepeillä ja valkoisilla lipuilla.

Aluetta ei ole tällä hetkellä rajattu mitenkään ja paikalla on huhuttu myös tapahtuneen ryöstelyä jopa paikallisten asukkaiden toimesta.

Ukrainassa oleva freelance-toimittaja Noah Sneider ei kuitenkaan ole nähnyt asukkaita ryöstelemässä:

– Suurin osa heistä on niin peloissaan, etteivät he uskalla tulla lähellekään tätä paikkaa, Sneider kertoo CNN:lle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot