Mainos
Mainos

Kuljetusyhtiön omistaja tunnisti Berliinin rekasta löydetyn kuolleen miehen serkukseen – "On selvää, että hän oli taistellut hengestään"

Maanantai-iltana berliiniläiselle joulutorille syöksynyt rekka kuului puolalaiselle kuljetusyhtiölle. Yhtiön omistaja on kertonut tiedotusvälineille tunnistaneensa auton kyydistä kuolleena löydetyn miehen auton alkuperäiseksi kuljettajaksi. Viranomaiset uskovat, että mies ammuttiin.

Brittilehti The Telegraphin mukaan kuljetusyhtiöstä kerrotaan, että rekka oli lähtenyt Puolasta aamupäivällä, mutta yhteys rekkaan oli kadotettu noin kello viideltä iltapäivällä Suomen aikaa. Kyseessä oli Scania-merkkinen rekka, joka oli raskaassa lastissa täynnä teräspalkkeja.

Noin iltaseitsemältä Suomen aikaa ajoneuvo syöksyi väkijoukkoon joulutorilla Berliinin keskustassa.

Onnettomuuspaikalla rekan kyydistä löydettiin kuollut mies, joka on Saksan poliisin mukaan Puolan kansalainen. Viranomaiset ovat kertoneet, että miestä oli puukotettu ja ammuttu pistoolilla. 

Ammuttu mies oli todennäköisesti rekan oikea kuljettaja, joka siis on uhri eikä terrori-iskun tekijä, sisäministeri Heinz Schröter sanoi saksalaislehti Focuksen verkkolehdessä

Kuljetusyhtiön omistaja Ariel Zurawski kertoi puolalaisen televisiokanava TVN 24:n lähetyksessä, että mies oli oli hänen serkkunsa.

Viranomaiset eivät ole vahvistaneet Zurawskin väitteitä, mutta Zurawski on kertonut tiedotusvälineille tunnistaneensa serkkunsa ruumiin valokuvasta.

Die Welt -lehti kertoo, että Zurawskin mukaan "on selvää, että mies oli taistellut hengestään”.

Saksalainen uutispalvelu Deutsche Welle kertoo niin ikään TVN 24 kanavan haastatteluun viitaten, että kuljetusyhtiö uskoo, että heidän rekkansa ja kuljettaja kaapattiin.

– Hänelle on tehty jotain. Ei ole minkäänlaista mahdollisuutta, että hän olisi vapaaehtoisesti osallistunut tähän järkyttävään tekoon, Zurawski sanoi.

Deutsche Welle onnistui tavoittamaan myös toisen puolalaisen kuljetusyhtiön työntekijän, joka kommentoi tapahtumia anonyymisti. Hänen mukaansa rekka oli lähtenyt eilen Puolasta viemään teräslastia kohti Italiaa. Kuitenkin GPS-tiedot kertovat, että noin viiden aikaan iltapäivällä rekka seisoi paikallaan Berliinissä Weddingin alueella.

Juttua korjattu 20. joulukuuta 12.21: Korjattu ajatusvirhe.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme