Mainos
Mainos

Video: Putin piti tv-puheensa – "Patrioottiset arvot yhdistävät kansaa, emme etsi vihollisia"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on pitänyt vuotuisen linjapuheensa. Kyseessä on presidentin vuotuinen Venäjän liittokokouksen eli kaksikamarisen parlamentin edessä pitämä venäjänkielinen puhe, joka lähetetään myös suorana televisiossa.

Puhe alkoi klo 11 Suomen aikaa ja jatkui melkein kaksi tuntia. Viime vuonna puhe kesti noin tunnin, mutta tällä kertaa sen odotettiin kestävän kauemmin. MTV:n Venäjän-kirjeenvaihtaja Iida Tikka seurasi puhetta hetki hetkeltä.

Klo 12.43: Puhe on ohi, ja käynnissä on jälkipuinti.

Klo 12.21: Putinin mukaan Venäjä "ei etsi, eikä ole koskaan etsinyt vihollisia". Putinin mukaan ulkopolitiikan tavoitteisiin kuuluu yhteistyön kehittäminen EU:n kanssa.

Klo 12.15: Viimeinkin jotakin ulkosuhteista: Putinin mielestä yhteistyö USA:n kanssa tärkeää terrorismin torjumisessa.

Klo 12:05: Putin haluaa lisää opintopaikkoja ja painottaa IT-taitojen tärkeyttä.

Klo 12.00: Putin on puhunut kohta tunnin, eikä ulkosuhteissa olla vieläkään.

Klo 11:56: Putin siirtyy puhumaan pankkijärjestelmästä ja puhuu korruptionvastaisesta taistelusta.

Klo 11:52: Ruudussa vilahtaa mielenkiintoisia nimiä, jotka kertovat sukupolvenvaihdoksesta: Aleksei Djumin, Anton Vaino, tuore ministeri Oreshkin.

Klo 11.48: Linjapuheensa alussa Putin keskittyi puhumaan lähinnä sisäpolitiikasta ja kotimaan asioista. Huomiota sai erityisesti lääketiede, ja Putin antoi monta uutta tavoitetta venäläisen sairaalaverkoston ja terveydenhuollon kehittämiselle.

Putin kertoi myös, että koulujen korjauksia jatketaan, ja listasi nuorten tarpeita kulttuurista koulutukseen. Presidentin mukaan on myös tärkeää, että kaikki vapaaehtoistyön esteet poistetaan.

Klo 11.36: – Ei vieläkään mitään mainintaa ulkopolitiikasta. Tänään esiintyy nuorista ja sairaista välittävä Putin.

Klo 11.21: Venäjän presidentti Vladimir Putin aloitti vuotuisen linjapuheensa kehumalla kansalaisten yhtenäisyyttä. Putinin mukaan kansalaiset ovat tulleet yhteen patrioottisten arvojen ympärille kaikista vaikeuksista huolimatta.

Puheen alussa presidentti totesi, että tärkeitä teemoja ovat tällä kertaa sisäpolitiikka ja talous. Puhe lähetetään suorana televisiossa.

Venäjän vallankumouksesta 100 vuotta

Tänä vuonna Putinin arvellaan puhuvan ainakin korruptiosta liittyen entiseen kehitysministeri Aleksei Uljukajeviin. Presidentin oletetaan mainitsevan myös Venäjän vuoden 1917 vallankumouksen, josta tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Erityisesti presidentin uskotaan puhuvan Venäjän ja Yhdysvaltojen välisistä suhteista.

Putin painotti jo keskiviikkona antamassaan lausunnossa suhteiden korjaamisen tärkeyttä ja esitti toiveensa suhteiden parantumisesta, kunhan Yhdysvaltojen vallanvaihdos on tapahtunut.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme