Mainos
Mainos

Mitä tapahtui Cecil-hotellin hississä? Nuoren naisen mystinen kuolema yhä selvittämättä

Kanadalaisen Elisa Lamin kuolema on kuin kauhuelokuvasta. Lamin oudosta kuolemasta tuli aiemmin tällä viikolla kuluneeksi neljä vuotta, eikä kukaan ole vielä pystynyt selittämään mitä hänelle tapahtui.

Vuonna 2013 Elisa Lam sairastui depressioon. Piristääkseen itseään 21-vuotias  päätti vaihtaa maisemaa, pakkasi kaksi matkalaukkua ja lähti kiertämään Yhdysvaltoja. Lamin vanhemmat, Kiinasta muuttaneet emigrantit, vastustivat päätöstä.

Yksi eniten nuorta Elisaa etukäteen innostaneista matkakohteista oli Los Angeles. Hän halusi nähdä elokuvissa ja televisiosarjoista tutuksi tulleita paikkoja ja erityisesti majoittua Cecil-hotelliin, joka nykyisin on muuttanut nimensä Stay on Main’iksi. Lam oli kertonut mikroblogipalvelu Tumblrissa, että hotelli vaikutti hänestä kiinnostavalta paikalta. 

Mutta Elisa Lam ei tiennyt, että hotelli oli kurjassa kunnossa ja että se sijaitsi huonolla kadulla huonossa osassa kaupunkia. Hän ei myöskään tiennyt mitään hotellin synkästä rikoshistoriasta. Siellä oli tapahtunut epäselviä kuolemantapauksia ja tehty useita itsemurhia.

Soitti kotiin joka päivä kunnes...

Elisa Lam oli soittanut matkaltaan kotiin joka päivä ja raportoinut matkansa sattumuksista. 31 tammikuuta kaikki kuitenkin muuttui. hän ei soittanutkaan kotiin tuona päivänä eikä koskaan myöhemminkään.

Kun tytöstä ei kuulunut mitään, soittivat huolestuneet vanhemmat poliisille.

Elisa Lamin kuviaan levitettiin ympäri naapurustoa, mutta kukaan ei ollut nähnyt mitään. Kaksi viikkoa myöhemmin poliisi näki hotellin valvontakameroiden nauhoittamalta videolta jotain, mikä sai hiukset pystyyn.

Videolla näkyy, kuinka Elisa Lam käyttäytyy oudosti yhdessä hotellin hisseistä. Hän painoi hissin nappuloita ja meni toistuvasti sisään ja ulos hissistä. Lisäksi videon perusteella näyttää siltä, että hän olisi puhunut jonkun kanssa, mutta koskaan ei ole selvinnyt, oliko hississä hänen lisäkseen joku muukin. Jonkun ajan kuluttua Elisa Lam poistuu hissistä, jonka ovet sulkeutuvat.


Uutinen levisi nopeasti joka puolelle maailmaa ja siitä uutisoivat suuret televisiokanavat kuten CNN ja CBS. Erityisen tiiviisti katoamistapausta seurattiin Elisa Lamin kotimaassa Kanadassa. Espanjassa Cuatro Milenio-ohjelma teki omia tutkimuksiaan tapauksesta ja päätyi siihen, että Lam joko joutui psykoosiin tai häntä vainottiin.

Ruumis löytyi hotellin vesitankista

Viikkojen etsintöjen jälkeen poliisi löysi Lamin hajoamistilassa olleen ruumiin hotellin vesitankista.

Poliisin mukaan siitä ei löytynyt merkkejä seksuaalisesta tai muusta väkivallasta eikä itsemurhasta.

Vesitankki tutkittiin sen jälkeen, kun hotellin asukkaat olivat valittaneet oudonmakuisesta vedestä.

– Vesijohtovesi maistui kamalalta. Siinä oli todella outo maku, makea ja ällöttävä. Hyvin kummallinen. Sitä on todella vaikeaa kuvailla, sanoi brittituristi Sabina Baugh uutiskanava CNN:lle ruumiin löytymisen jälkeen.

Poliisi oli ruumislöydöstä ihmeissään. Elisa Lamilla ei sen mukaan ollut mitään mahdollisuutta päästä sinne. Tankki oli suljettu lukolla ja sen kansi oli hyvin painava. Ruumiin poistaneet palomiehetkin joutuivat tekemään säiliöön reiän, jotta se saatiin pois.

Pian ruumiin löytymisen jälkeen Elisa Lamin murha yhdistettiin Richard Ramíreziin. Ramirez vieraili hotellissa usein 1980-luvulla ja hänen epäillään tappaneen noina vuosina 14 naista. Miehen tunteneiden mukaan hän oli vakaumuksellinen saatananpalvoja.

Ramírez ei kuitenkaan mitenkään voinut olla Elisa Lamin murhaaja, sillä hän oli kuollut muutamia viikkoja ennen Lamin katoamista.

Vuotta myöhemmin paikallaan junnannut poliisitutkinta lopetettiin eikä kukaan, paitsi mahdollinen murhaaja, tiedä, mitä 21-vuotiaalle Elisa Lamille todella tapahtui.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme