Mainos
Mainos

Mladicin tukijoilla suurmielenosoitus Serbiassa

Tuhannet serbinationalistit kokoontuivat tänään protestoimaan Ratko Mladicin pidätystä Serbiassa ja Bosniassa.

Serbian pääkaupunkiin Belgradiin saapui bussilasteittain muun muassa äärikansallisen radikaalipuolueen SRS:n tukijoita.

– Olemme täällä osoittamassa pettureille, kuinka oikeat serbit puolustavat serbialaista sankaria, sanoi 22-vuotias Jovica Pesic.

Myös Mladicin kotikylässä Kalinovikissa Bosniassa osoitettiin mieltä kenraalin puolesta. Protestiin osallistui ennen kaikkea Bosnian serbejä, jotka olivat entisiä sotilaita. Kylän portille oli pystytetty kyltti, jossa luki "Tervetuloa Mladicevoon".

– Kalinovikin lapsena Mladic ei voi olla sotarikollinen. Hänet kasvatettiin perinteitä kunnioittavassa perheessä, jossa arvostettiin rohkeutta ja urhoollisuutta, sanoi 52-vuotias Sladoje Vajdo, joka kuvasi itseään "Mladicin sotilaaksi".

Serbian sisäministerin mukaan turvatoimet oli nostettu korkeimmalle tasolle ääriryhmien mahdollisten yhteenottojen vuoksi. Mladic itse vetosi tukijoihinsa, jotta mellakoita ei syntyisi.

– Hän haluaa ihmisten pysyvän rauhallisina, ei verenvuodatusta. Hän ei halua olla levottomuuksien syy, sanoi Mladicin asianajaja Milos Saljic.

(MTV3 - STT - AFP)

Alla olevalla videolla on myös Srebrenicasta selvinneen naisen haastattelu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme