Mainos
Mainos

Mobutu saapui Marokkoon

Zairea yli 30 vuotta hallinnut presidentti Mobutu Sese Seko saapui sunnuntaina Marokkoon, kertoivat maan viranomaiset. Zairen johdosta syrjäytettyä Mobutua ja hänen perhettään kuljettaneet kolme lentokonetta laskeutuivat aamulla sotilaskentälle Rabatiin. Marokon on arvioitu olevan maanpakoon lähteneelle Mobutulle lähinnä välilaskupaikka ennen Ranskan rivieraa, missä Mobutulla on huvila.

Zairen uudeksi johtajaksi on julistautunut kapinallispäällikkö Laurent Kabila, jonka joukot valloittivat pääkaupungin lauantaina. Tutsiarmeija ei kohdannut Kinsahassa juuri vastarintaa. Kapinalliset ovat vaatineet hallituksen joukkojen rippeitä laskemaan aseensa aamuun mennessä.

Yhdysvallat on ilmaissut tyytyväisyytensä Zairen kohtalaisen pehmeään vallanvaihtoon. Samalla se patisti maan uutta johtoa kokoamaan ylimenohallituksen ja valmistelemaan vaaleja. Yhdysvallat myös muistutti Zairen uusia vallanpitäjiä ihmisoikeuksista.
(STT-Reuter-AFP-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme