Mainos
Mainos

Mobutun olinpaikasta ei varmaa tietoa

Tiedot Zairen pääkaupungista paenneen presidentti Mobutun olinpaikasta ovat ristiriitaisia. Eräiden tietojen mukaan hän olisi Marokossa, mutta toisten tietojen mukaan edelleen kotikylässään Zairessa.

Tilanne Kinshasassa on ollut rauhallinen viimeöisen ammuskelun jälkeen. Kapinalliset ovat ottaneet hallintaansa kaupungin hallintorakennukset ja riisuneet aseista armeijan varuskunnat. Kapinallissotilaiden kerrotaan myös käyttäytyneen kurinalaisesti eikä ryöstelyä ole juuri esiintynyt.

Voittoisat kapinalliset haluavat ottaa Mobutun kiinni. Kapinallisten tiedottajan mukaan ex-presidentti ei tule olemaan rauhassa missään päin maailmaa. He ovat myös varoittaneet Ranskaa suojelemasta Mobutua, jolla on loma-asunto Rivieralla.

Mobutun perheelläkin on vaikeuksia. Yli sata Mobutun perheenjäsentä odottaa poispääsyä Kongosta. Yksikään valtio ei ole toistaiseksi ollut halukas vastaanottamaan heitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme