Mainos
Mainos

Mogadishun taistelut laajenivat

Taistelu Somalian pääkaupungin Mogadishun hallinnasta laajeni tänään, kun toinen kaupungin merkittävistä ryhmittymistä liittyi siihen. Viiden päivän aikana taisteluissa on kuollut yli 135 ihmistä ja lähes tuhat on haavoittunut.

Silminnäkijöiden mukaan Pohjois-Mogadishun johtajan Ali Mahdi Mohamedin joukot tulittivat etelässä olevan Hussein Aideedin "presidentinlinnaa" ja muita hänen joukkojensa hallussa olevia kohteita. Aideedin joukot kostivat tulittamalla puolestaan Pohjois-Mogadishua.

Tämä oli ensi kerta, kun Ali Mahdin joukot osallistuivat taisteluihin tosissaan. Tuorein väkivalta-aalto alkoi perjantaina ja siinä on tähän mennessä saanut surmansa yli 135 ihmistä. Tätä päivää ennen taistelut keskittyivät kaupungin eteläosaan, jossa katutaisteluihin osallistuivat Aideedin joukkojen lisäksi myös Osman Hassan Ali Atton johtama kilpaileva ryhmittymä sekä Medinan esikaupungin äärimuslimijohtaja Musa Sudi Yalahow.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme