Mainos
Mainos

Mogadishun taistelut pahimmat 15 vuoteen

Viimeviikkoisissa taisteluissa kuoli lähes 400 siviiliä. Kaupungissa vallitsee tällä hetkellä hatara tulitauko, mutta uusia yhteenottoja pelätään.

Somalian pääkaupungin Mogadishun asukkaat ovat joutuneet viime viikolla kokemaan ankarimmat taistelut 15 vuoteen, arvioivat avustusjärjestöt.

Taisteluissa kuoli yli 380 siviiliä ja yli 560 on haavoittunut, arvioi somalialainen ihmisoikeusjärjestö Elman Peace and Human Rights Organisation tänään. Kaikkia uhreja ei ole vielä löydetty.

Arviolta 100 000 asukasta on paennut helmikuun jälkeen kaupungista, jossa Etiopian ja väliaikaisen hallituksen joukot ottivat verisesti yhteen islamistitaistelijoiden kanssa viime torstaista sunnuntaihin. Pakolaisvirta jatkuu, ja arviolta 3000 pakolaista on leiriytynyt Kenian rajalle päästäkseen pois kotimaastaan.

Mogadishun yhteenotoissa kuolleiden taistelijoiden määrästä ei ole täsmällistä tietoa. Toimittajat ovat nähneet kaduilla kymmeniä sotilaiden ruumiita, ja Etiopia sanoo joukkojensa surmanneen 200 kapinallista.

Eilen miljoonan asukkaan Mogadishussa vallitsi toista päivää hatara tulitauko. Asukkaat ennustelivat uusien yhteenottojen saattavan kuitenkin puhjeta koska tahansa. Kaupungin satamassa aseistautuneet miehet kaappasivat rahtilaivan.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme