Mainos
Mainos

Moldova ja Georgia sopivat yhteistyöstä EU:n kanssa

EU:n johtajat allekirjoittivat tänään yhteistyösopimuksen Georgian ja Moldovan kanssa.

Sopimuksen myötä maiden poliittiset ja taloudelliset siteet EU:hun tiivistyvät, ja saattaa lopulta johtaa jopa EU-jäsenyyteen.  

Kyseessä on samanlainen liitännäissopimus, josta Venäjä suuttui Ukrainalle viime syksynä. Ukrainan on tänään tarkoitus viimeistellä yhteistyösopimuksensa EU:n kanssa.  

Georgian ja Moldovan sopimus helpottaa maiden kaupankäyntiä EU:n kanssa. Sen myötä myös kansalaisten liikkuvuus helpottuu. Yksi maille hyvin tärkeä asia on EU:n tuki energiauudistuksissa, jotta maat eivät olisi niin haavoittuvaisia Venäjän painostukselle.  

EU:lle yhteistyön hyödyt näkyvät vähän myöhemmin, riippuen siitä miten hyvin maat saavat aikaan muutosta.  

Sopimuksen allekirjoittaminen merkitsee EU:lle osittaista menestystä itäisten jäsenvaltioidensa politiikassa. Sopimus nähdään osoituksena siitä, että Georgia ja Moldova haluavat rakentaa tulevaisuuttaan tiiviimmin Euroopan kuin Venäjän kanssa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot