Mainos
Mainos

Mongoliassa nälänhätä uhkaa 700 000 ihmistä

Epätavallisen kylmä talvi on aiheuttanut nälänhädän uhan Mongoliassa 700 000 ihmiselle, arvioi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO tänään.

Kylmään ja ruuan puutteeseen on menehtynyt jo 1,5 miljoonaa kotieläintä. Karjanhoito on Mongolian pääelinkeino. Mongolian hallitus on pyytänyt hätäapuna elintarvikkeita, vaatteita, lääkkeitä ja eläintenrehua. Kovimmat pakkaset 30 vuoteen ja lumisateet ovat jättäneet kotieläimet ruuatta.

Eläimistä saadaan pääasiallinen ravinto varsinkin maaseudulla. Eläinten ravinnon puute johtaa myös vaikeuksiin saada lääkkeitä ja lääkärinhoitoa, sillä matkat taitetaan suurelta osin hevosilla, sanotaan FAO:n selvityksessä.

Viime kesänä Mongolia kärsi epätavallisesta kuivuudesta, minkä vuoksi heinäsato jäi puoleen normaalista. Siten kotieläimet olivat jo kovien pakkasten alkaessa huonohkossa kunnossa. Pakkasta oli yli 40 astetta. Mongoliassa on 2,7 miljoonan väestö.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme