Mainos
Mainos

Moni kongressin demokraatti boikotoi Trumpin virkaanastujaisia

Yhdysvalloissa ainakin 15 kongressin demokraattiedustajaa jättää saapumatta presidentti Donald Trumpin virkaanastujaisjuhlaan. Trump vannoo virkavalansa alkavan viikon perjantaina.  

Lauantaina Trump hyökkäsi kansalaisoikeuksien esitaistelijana tunnettua edustajainhuoneen jäsentä John Lewisiä vastaan. Samalla Trump arvosteli tviitissään Lewisin vaalipiiriä Georgiassa. Atlantan seudun vaalipiirin asukkaiden enemmistö on mustaihoisia.  
Lewis oli jo aiemmin ilmoittanut jättävänsä virkaanastujaiset väliin, koska katsoo, että Trumpin valinta tapahtui laittomalla tavalla. 

– Pikemmin kuin virheellisiin valituksiin vaalituloksesta, kongressiedustaja Lewisin pitäisi käyttää enemmän aikaa vaalipiirinsä auttamiseen ja sen olojen korjaamiseen. Vaalipiiri on hirvittävässä tilassa ja rikollisuuden vaivaama. Pelkkää puhetta, ei toimintaa tai tuloksia. Surullista! Trump tviittasi. 

76-vuotias Lewis otti nuorena osaa kansalaisoikeusmarsseihin muiden muassa Martin Luther Kingin rinnalla.  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme