Mainos
Mainos

Moni ruotsalaisnuori harrastaa seksiä vastoin tahtoaan

Joka seitsemäs ruotsalainen lukiolaistyttö on tuoreen kyselyn mukaan ollut yhdynnässä vastoin tahtoaan. Poikien kohdalla tilanne on vähän valoisampi: vain yksi seitsemästätoista on harrastanut seksiä vastahakoisesti.

Tutkijan mukaan nuorten on vaikea kieltäytyä seksistä, koska he kokevat että heidän on oltava seksuaalisesti vapaamielisiä.

Psykologi Gisela Priebe Lundin yliopistosta tutkii nuoria, jotka ovat joutuneet kokemaan seksuaalista väkivaltaa ja hyväksikäyttöä. Yli 4000 lukiolaista vastasi hänen kyselyynsä.

Peräti 65 prosenttia tytöistä kertoo joutuneensa vasten tahtoaan seksuaalisten lähentelyjen kohteeksi. Kyse on ollut kaikkea kähmimisestä yhdyntään asti. Pojista 23 prosentilla oli samanlaisia kokemuksia.

Prieben mukaan tutkimuksissa on tavallisesti keskitytty insestitapauksiin ja pedofiliaan, vaikka seksiin pakottamista tapahtuukin paljon useammin nuorten keskinäisissä suhteissa.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme