Mainos
Mainos

Moni venäläinen luulee Venäjän olevan sodassa

Joka neljäs venäläinen katsoo, että Venäjä on sodassa Ukrainan kanssa. Asia ilmenee riippumattoman mielipidetutkimuskeskus Levadan kyselystä.   
Noin 60 prosenttia venäläisistä uskoo, ettei Venäjän ja Ukrainan välillä ole sotaa. Loput 15 prosenttia ei tiedä.  

Suurin osa venäläisistä kuitenkin uskoo, että Venäjä joutuu vielä puuttumaan Ukrainan tapahtumiin. Noin kolmannes on sitä mieltä, että Venäjä on jo sekaantunut tilanteeseen.  

Venäläisten suhtautuminen avoimeen aseelliseen konfliktiin Ukrainassa on muuttunut jyrkästi keväästä. Noin 40 prosenttia venäläisistä tukisi maansa johtoa, jos se päättäisi ryhtyä sotimaan avoimesti Ukrainassa.

Maaliskuussa tukijoita oli 74 prosenttia ja toukokuussa 69 prosenttia.  
Levadan kyselyyn vastasi noin viikko sitten 1600 venäläistä.

Virhemarginaali on runsaat kolme prosenttiyksikköä. Kyselystä kertoo amerikkalainen Pew Research Center ja Suomessa Yle.  
  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot